Bewegen moet

Op woensdagochtend zijn een drietal groepen actief, die in 't hofblad aangeduid zijn met de benamingen "Bewegen Moet!!" I, "Bewegen Moet!!" II en gymnastiek. De deelnemers zijn bij alle drie wekelijks aan het bewegen onder leiding van een kundige, enthousiaste, belangstellende en meelevende vakvrouw, Lia Hulsen. Het is in de groepen gezellig, soms fanatiek, meelevend en soms ondeugend, kortom een goede sfeer, om wekelijks naar uit te kijken. Want vele onderdelen van het lichaam worden betrokken bij het bewegen, met behulp van eenvoudige hulpmiddelen als een lint, al dan niet rekbaar, een bal, hard of zacht, groot of klein, een knots soms staand, soms zwaaiend enz. Ik noem deze eenvoudige hulpmiddelen omdat ik sommige lezers hoor zeggen: "Ik ga al iedere maand of iedere veertien dagen of iedere week naar de sportschool". Dat is ook heel goed, maar thuis heb je die toestellen niet om tussendoor ook eens wat te doen. Want één keer in de maand of veertien dagen of week is eigenlijk te weinig. Je zou minstens enkele oefeningen vaker moeten doen, liefst dagelijks en met eenvoudige hulpmiddelen kan dat, maar niet met die ingewikkelde toestellen van de sportschool. Kortom kom naar de groepen die op woensdagochtend onder leiding van vakvrouw Lia oefeningen doen, die thuis herhaald kunnen worden.

De samenstelling van de huidige groepen is als volgt: de eerst genoemde groep, begint om 8.45 uur, vrouwen en mannen gemengd groot 12 personen, contactpersoon Jeanne van Bergen, tel 642463, de tweede groep, aanvang 9.30 uur, is ook gemengd, nu 16 personen, contactpersoon Corry Assink, tel 641708, de derde groep is de meest geoefende groep, aanvang 10.30 uur, ook gemengd, mannen en vrouwen, maken gebruik van een stoel, waar ze op, achter, naast (en soms onder) de oefeningen doen, contactpersoon Annie Timmermans, tel 218947.

Na afloop van de oefeningen van iedere groep is er een samenzijn om de gezelligheid af te bouwen en de persoonlijke en dorpse nieuwtjes uit te wisselen.

Omdat deze activiteit erg nuttig is voor de ouder wordende mens zijn de bijdrage voor de leden erg beperkt (namelijk € 35,- per half jaar) doordat Vereniging 55+ Helvoirt in de kosten bijdraagt.