De computerclub

In 2016:

Vanaf januari 2016 zijn er - naast de cursussen voor de beginners - weer een hele serie computerlessen gegeven: word, excel, de iPad, de tablet en uiteraard ook Windows 10. Vanwege de vraag van een heel aantal cursisten om weer een 'inloop' te houden hebben we gekozen voor een inloop met eerst een uur over een thema en aansluitend een uur over jullie vragen.

In de eerste 'inloop' kwam het onderwerp "Privacy en basisinstellingen in Windows 10" aan bod. De handout tref je hier aan.

In de tweede inloop ging het over het aanvragen van DigiD. ook die handout kun je hier downloaden.

In de derde inloop is het onderwerp: je computer opschonen met behulp van ccleaner. De uitwerking daarvan staat hier 

In de vierde inloop, op 27 september, was het thema: Hoe zet ik foto's of bestanden op mijn computer en kan ik ze nog terugvinden ook? Zie hier hetgeen behandeld is.

In inloop nummer 5 op 25 oktober ging het over 'de cloud'. Waarom en hoe sla je je bestanden daar op? Klik hier voor meer info over google drive en hier voor onedrive.

Inloop 6 vond plaats op 22 november. We gingen aan de slag met dat ene veilige wachtwoord, dat toegang biedt tot jouw kluis, waarin al je wachtwoorden veilig zijn opgeslagen. Als je er meer over wilt weten kun je de handout opvragen via info@55plushelvoirt.nl 

De laatste inloop van 2016 stond gepland op dinsdag 13 december en ging over cookies. Wat zijn het? Waar dienen ze voor? En hoe kom je ervan af (of hoeft dit niet)? Hier staat een samenvating.

In 2017:

Op dinsdag 17 januari 2017 hebben we laten zien  hoe je al die apparaten met elkaar kunt verbinden. Immers, foto's van je tablet laten zien op je tv,  een e-book op je iPad zetten of in het buitenland toch je documenten kunnen inzien: het kan kennelijk allemaal, maar hoe?

Op 14 februari, 14 maart en 18 april kwamen tientallen apps voorbij, die voor ons nuttig, leuk of leerzaam zijn. We hebben ze gehaald uit de 'top 100 apps' die je via google kunt vinden. Ons lijstje daaruit,  aangevuld met eigen toffe apps, vind je hier

Onze laatste inloop van het seizoen betrof het onderwerp downloaden. De uitwerking daarvan vind je hier.

In 't hofblad van augustus 2017 stond het artikeltje: "hoe kom ik makkelijk van overtollige bestanden af". Het hele artikel vind je hier.

Op 19 september kwamen Skype en Facetime aan bod. Meer over Skype staat hier maar ook hier  En meer over Facetime hier.

Op 18 oktober werd 'het maken van etiketten' gepresenteerd. Wil je dat nog eens nader bekijken, klik dan hier

De inloop van 15 november van 2017 stond in het teken van leuke en leerzame sites om de winter goed door te komen. Klik hier    

De laatste inloop van 2017 stond gepland op woensdag 13 december. Het werd een mooie middag met alle aandacht voor beelscherm em muis. In tegenstelling tot de normale gang van zaken kun je de hand-out opvragen via info@55plushelvoirt.nl

In 2018:

De volgende data staan gereserveerd: 17 januari, 21 februari, 21 maart en 18 april.

Op 17 januari zijn we gestart met het onderwerp 'digitaal testament'. De inleiding tref je hier aan, een basis om al je accounts op internet in beeld te brengen hier.

Op 21 februari gingen we hiermee verder, maar ook met de vraag hoe accounts ongedaan gemaakt kunnen worden. Lees dit maar eens.

21 maart bracht de volgende onderwerpen: Wat te doen bij overlijden? [zie hier],  CCleaner, foto's overzetten van je Android telefoon of je iPad naar je computer én een 'printscreen' maken.

 

De leden van de werkgroep: Ria de Vries, Jan van Bohemen, Tinie Vriens en Edward de Vries.

Informatie over de computerinloop kun je verkrijgen bij Edward de Vries, 0411 643794 of via info@55plushelvoirt.nl