PERSBERICHT

 

'BEWEEGROUTE HELVOIRT' SCHIET OFFICIEEL UIT DE STARTBLOKKEN OP 31 OKTOBER

Genoeg warmgelopen! Na  veel brainstormen, sponsorwerving en maanden hard werken is het eindelijk zover: Op woensdag 31 oktober vanaf 10.00 uur wordt de beweegroute in Helvoirt feestelijk geopend.

Het parcours begint bij de speelplaats van het HelvoirThuis, gaat rondom woon- en zorgcentrum de Leyenhof naar de rolschaatsbaan en keert van daaruit terug naar het HelvoirThuis.

Door het afscheid van huisarts Dr. Jenniskens in 2014 werd de eerst stap van dit parcours gezet. Huisarts Jenniskens wilde bij zijn afscheid een cadeau schenken aan de Helvoirtse gemeenschap. Het doel werd 'dagbesteding', maar toen dit project anderszins gerealiseerd kon worden werd vooral het 'verbinden' van jong tot oud het uitgangspunt. De opbrengst van zijn afscheidsreceptie werd daarmee de start van wat nu de 'Beweegroute Helvoirt' is geworden.

In het vroege voorjaar van 2017 werd met hulp van de GGD een grote werkgroep geformeerd, waarin eigenlijk alle belanghebbenden zitting kregen: bewoners route, fysiotherapeute, diëtiste, sportleidster, huurder Leyenhof, medewerkster welzijn zorgstichting 't Heem, coördinator sport TinH, unit coördinator Kindertuin, directie, leerkrachten en leerlingen Dr. Landmanschool en vertegenwoordigers van de GGD, Cello, ContourdeTwern, LEFH, de gemeente en Vereniging 55+.

Deze werkgroep koos als uitgangspunt iedere Helvoirtenaar met plezier en beleving een leven lang te laten sporten en bewegen in een omgeving die permanent beschikbaar en toegankelijk is voor allemaal, op elk moment van de dag.  De kern van deze visie is daarnaast ook het bewegen verder te stimuleren door de openbare ruimte uitnodigend te maken.

Het is een herkenbare uitgestippelde route  door Helvoirt geworden met diverse fitnesstoestellen voor alle leeftijden: de allerkleinsten, de schooljeugd, jong- volwassenen en ouderen. Er zijn speciale plekken voor ouderen en voor kinderen in de route. De toestellen lopen uiteen van armrotatie, klim- en klauterattributen, calisthenics-toestellen, boomstammen, een hinkelbaan en zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor bootcamp.  

Men kan op eigen gelegenheid of met medewerkers, vrijwilligers of mantelzorg(ers) naar buiten voor beweging, ontmoeten van dorpsgenoten en om te genieten van de natuur. Als je de hele route aflegt ben je zo'n anderhalve kilometer onderweg én heb je zo'n 35 oefeningen gedaan!

Op woensdag 31 oktober opent de werkgroep 'Beweegroute Helvoirt' om 10.30 uur de beweegroute. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Wees welkom vanaf 10.00 uur  op het speelplein voor het HelvoirThuis. Trek je sportieve kleding en schoenen aan en doe mee! De opening en je sportieve deelname zal ongeveer tot 11.30 uur duren. Duim je mee voor goed weer, zodat we de opening niet naar de sportzaal in het HelvoirThuis hoeven te verplaatsen?