Toneel in het HelvoirThuis.  

Op vrijdagmiddag 13 en zaterdagavond 14 oktober speelt de ouderentoneelclub van Vereniging 55+ Helvoirt, "Hier Zemme", het blijspel "Maar ik wil zelf naar het bejaardenhuis", geschreven door Peter Damen. De toneelclub bestaat uit 7 spelers en een souffleuse en is al enkele maanden met veel enthousiasme aan het repeteren onder regie van Frans van Lith. Het decor is onderhanden genomen en deze keer wordt er gespeeld met een "headsetmicrofoon" voor elke speler zodat de teksten goed verstaanbaar zijn.

Korte inhoud:

Eindelijk heeft Cor, een alleenstaande dame, die al wat vergeetachtig begint te worden, voor zichzelf het besluit genomen om haar huis te verlaten om naar een aanleunflat te gaan in het zorgcentrum. Ze heeft het druk met verhuizen en maar haar kinderen zijn het daar niet echt mee eens. Ze wordt dan ook geregeld door hen en allerlei mensen lastig gevallen met zogenaamde "goede raad".

Als ze dan eindelijk in haar nieuwe flatje zit wordt ze het mikpunt van verschillende bewoners die het allemaal goed bedoelen met haar. Iedereen wil haar leren kennen en goede raad geven over het verblijf in het zorgcentrum. Dat dit voor problemen gaat zorgen is duidelijk.

Het is een goede gelegenheid kennis te maken met toneelspelen en de ouderentoneelclub "Hier Zemme" die graag wat nieuwe leden wil. Mocht u interesse hebben om ook (weer) toneel te gaan spelen dan bent u van harte welkom bij de club. Aanmelden kan na afloop bij een van de leden maar ook bij Frans van Lith, 0411- 642635.

Opvoeringen:

Vrijdag 13 oktober: aanvang 14.30 uur

Zaterdag 14 oktober: aanvang 20.00 uur

Entree: € 6,00 / kaartjes aan de zaal.