Wat een dag!!!

De beweegroute gaat er komen! Dat moet ook wel nu alle kinderen van de Dr. Landmanschool op 14 november een half uur lang, gesponsord door opa's, oma's, pappa's, mama's, familie en buurtgenoten, vele rondjes hebben gelopen. De kleinsten liepen door en rond het HelvoirThuis, de groteren rondom de Leyenhof. Door een enthousiast publiek werden ze luidkeels en heel enthousiast aangemoedigd. En het weer werkte ook nog eens mooi mee!

Daarna was er even tijd voor de dagelijkse fruithap, maar vervolgens gingen alle kinderen aan de slag om een gezonde maaltijd te bereiden. Daartoe waren groepjes van vier of vijf kinderen gevormd, zodat de oudsten de jongsten konden helpen. Ouders en leerkrachten hielpen op de achtergrond mee en uiteindelijk bleek rond half een de school omgetoverd in het Dr. Landmanrestaurant, net op tijd om per groepje ook een gast te ontvangen: een van de leden van Vereniging 55+. En toen kon – voor veel kinderen eindelijk – al dat lekkers opgegeten worden. En of het smaakte!

De reacties na afloop laten zich raden: wat een leuk idee!, hoe mooi om jong en oud zo met elkaar te verbinden en natuurlijk ook: voor herhaling vatbaar… 

Dit hele gebeuren stond in het teken van 'Gewoon Gezond', een thema dat op de jaarlijkse Dr. Landmandag door het team van de school samen met de GGD was voorbereid. Inmiddels kennen we ook de opbrengst van dit prachtige festijn: € 4.421. Wat een geweldig mooi bedrag!

Dat deze prachtige dag een hartstikke mooi initiatief was staat dan ook als een paal boven water.

 -------------

Sponsorloop Helvoirt

(Geschreven door: Teun Katsman – groep 7) 

Er komt een Beweegtuin in Helvoirt. En om daar geld voor op te halen liepen de kinderen van de Dr. Landmanschool en de Kindertuin op 14 november een sponsorloop.

Sponsors

De kinderen hadden een brief mee naar huis gekregen waar ze sponsoren mee konden vragen en daar mochten de sponsoren een bedrag invullen hoe veel ze per rondje sponseren. De sponsoren konden zijn je opa of je oma, je oom of je tante, je vader of je moeder, of natuurlijk andere mensen.

Afstand

Er waren verschillende routes; de kinderen van de kindertuin en groep 1+2 liepen de kleine route.

Groep 3+4 liep de middel route. En groep 5+6+7+8 liep de grote route. De kinderen liepen allemaal super veel rondjes, want hoe meer rondjes, hoe meer geld ze kregen.

Uiteindelijk

De kinderen hebben allemaal een leuke sponsorloop gehad. Mees zegt: "Ik ook, ik vond het een leuk idee voor de beweegtuin." Juf Lynn zegt: "Ik ben erg trots op de kinderen!" De directrice Winet Roels zegt: "Ik vond dat het goed georganiseerd was, de kinderen hebben het hele half uur super goed gelopen. Leuk dat veel ouders en opa en oma's de kinderen aan het aanmoedigen waren." Al het geld werd ingezameld op school en woh, dat was echt veel! Meester Henri heeft het uiteindelijk naar de bank gebracht en daar werd het automatisch geteld. Het totale bedrag wat wij hebben opgehaald met alle kinderen is : € 4.421,00!!