Computerclub in het HelvoirThuis

Al meer dan 17 jaar wordt binnen onze Vereniging aandacht besteed aan de computer en alles wat daarbij hoort. In die tijd hebben zich heel wat leden beginselen en vorderingen eigen gemaakt. Hartstikke goed, toch?

Vorige week kreeg ik telefoon van SeniorWeb. Het ging over allerlei zaken, maar vooral ook kwam aan bod hoeveel leden zich (via de vorige editie) hebben aangemeld voor een gratis lidmaatschap van SeniorWeb tot eind 2018. Mijn eerlijke antwoord was: twee!

Dat we vervolgens kwamen te praten over de enorme veranderingen die er de komende – vooruit ook 17 – jaren gaan plaatsvinden op digitaal gebied, laat zich raden. Het is een van de grote zorgen van SeniorWeb om een antwoord te vinden op de vraag: hoe krijgen we al onze senioren voorbereid op deze toekomstige ontwikkeling. En ik moest toegeven, we zitten er hier ook mee. De belangstelling voor de cursussen was afgelopen seizoen mager en de inloop startte hoopvol, maar eindigde ook met slechts 8 deelnemers.

Toen ik hen voorstelde om eens wat verder te praten over hun ideeën en onze 'praktijk' hebben we afgesproken dat we elkaar binnenkort gaan ontmoeten.  Het zou me niks verbazen als onze computerclub vervolgens ergens in het komende seizoen een pilot gaat draaien. Ik ben benieuwd. Maar hopelijk heb ik ook je interesse gewekt om toch iets meer te weten te komen over de computer, de laptop, de iPad, de Tablet of wat dan ook.

Met z'n vieren staan we er weer klaar voor om komend seizoen opnieuw cursussen en de computerinloop te verzorgen. Overleg met TinH heeft opgeleverd dat deze cursussen ook open zullen staan voor niet leden van onze Vereniging.

Inschrijven voor een cursus kan door dit via email aan info@55plushelvoirt.nl door te geven. Je hebt de keuze uit de volgende cursussen:

O Aan de slag met: Windows 10

O Aan de slag met: iPad (iOs7)

O Aan de slag met: de (Samsung)Tablet

O Fotobewerking

O Het maken van een fotoboek

O Documenten / foto's op mijn PC ordenen

O Aan de slag met: Google maps, YouTube en wat jij graag wil weten op internet

O Aan de slag met: de computer (voor beginners)

O Meer kunnen met 'Word'

O Werken met 'Excel'

Een cursus duurt 3 x anderhalf uur en kost voor leden € 22,50 en voor niet-leden € 30,-. Datum en tijd worden bepaald in overleg met de deelnemers. Plaats: het HelvoirThuis. Niet vergeten om ook je naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

De computerinloop vindt plaats op elke 3e dinsdag van de maand van 14.00 – 16.00 uur. In het eerste uur bespreken we een actueel onderwerp, in het tweede is er ruimte voor alle mogelijke vragen (en vrijwel altijd nog antwoorden ook J )

Via onze website www.55plushelvoirt.nl wordt met regelmaat actuele informatie gegeven over de cursussen en de inloop. Beslist eens kijken dus, maar vooral ook jezelf eens afvragen of het niet verstandig is je wat meer op de toekomst voor te bereiden! We zien je graag binnenkort bij een van de cursussen!

Mede namens Ria de Vries, Jan van Bohemen en Tinie Vriens,

Edward de Vries